heino volledig in de ban van voetbalplaatjes

Commentaar – Het sparen in Heino kan eindelijk beginnen. Na enkele maanden van intensieve voorbereiding en verschillende fotoshoots is zaterdagmiddag het feestelijke startschot gegeven voor de voetbalplaatjes-actie van VV Heino. De jongste leden van de club liepen rond 14.00 uur gezamenlijk van de kantine naar de C1000, waar de eerste zakjes met plaatjes werden uitgereikt.

En ja, de plaatjes van de ‘voetbalhelden’ uit Heino vonden meteen gretig aftrek. De Heinose kids waren razend enthousiast. Logisch, want de landelijke hype van de Albert Heijn (met plaatjes van voetballers uit de eredivisie) is immers volledig aan hun neus voorbij gegaan. Om de doodeenvoudige reden dat er geen Albert Heijn in Heino is gevestigd. Daarentegen valt het enthousiasme van de jeugd ook vanwege een andere reden te verklaren: De Heinose actie is namelijk een stuk leuker!

De voetbalplaatjes-actie is een actie van en voor het Heinose volk. Alle leden (ruim 700) van de plaatselijke voetbalvereniging zijn op een plakplaatje vastgelegd. De saamhorigheid binnen de club zal dan ook flink groeien. Het jongste lid van de club weet straks zelfs wie er allemaal bij de veteranen voetbalt en andersom hetzelfde verhaal natuurlijk. En iedereen is even belangrijk. Een speler van het eerste elftal is echt niet meer waard dan een pupil uit E7. Dus als je bijvoorbeeld Jelko Wieferink (Heino 1) vier keer dubbel hebt, dan ruil je die vier dubbele plaatjes uiteraard graag voor één Twan ter Laak (Heino E7).

En dan hebben we het nog niet eens over alle andere Heinoërs die geen lid zijn van de voetbalclub. Ook die mensen worden allemaal besmet met het voetbalplaatjes-virus. Elke verjaardag in Heino staat de komende maanden in het teken van dé Heinose voetbalplaatjes. In elke broekzak zit wel een lijst met nummers. Heino wordt één grote ruilbeurs. En rustig boodschappen doen in de Heinose C1000 – het walhalla voor de spaarders – is tijdelijk niet mogelijk. Het boek moet immers helemaal vol. En dat valt niet mee, want er gaan ruim 700 verschillende plaatjes in. Dus roept men aan de kassa in Heino straks regelmatig: “Nee he, niet wéér Wieferink.”

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.