grote schoonmaakactie maandag van start

Wethouder Ton de Vries geeft maandag 16 maart om 13.15 uur bij GBS de Uitleg het startsein voor de gemeente Dalfsen met betrekking tot de actie Natuurlijk Schoon. Komende week gaan ruim 10.000 scholieren van 175 scholen in zestien gemeenten in Overijssel, Gelderland, Utrecht en Flevoland de straat op om zwerfafval op te ruimen. De actie, die gehouden wordt in het kader van de landelijke actieweek Nederland Schoon, is een initiatief van ROVA en Landstede. In Dalfsen helpen 850 leerlingen mee aan een schoner milieu.

Initiatiefnemer Wolter van Hasselt heeft afgelopen jaar contact gezocht met ROVA en Landstede en gevraagd of zij de actie willen ondersteunen. Landstede zag wel mogelijkheden om studenten in te zetten bij de voorbereiding en begeleiding van de actie. Voor ROVA geldt dat veel gemeenten jaarlijks al een schoonmaakactie houden met inzet van leerlingen. Alle losse schoonmaakdagen zijn nu aan elkaar gekoppeld, zodat er een dekkende actie in het hele ROVA-werkgebied uitgevoerd kan worden onder de naam Natuurlijk Schoon.

Deelnemende gemeenten aan de grote schoonmaakactie zijn in deze buurt Dalfsen, Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle. Naast scholen in het basisonderwijs is er samenwerking gezocht met natuur- en milieuorganisaties. Partijen die hierin participeren zijn Landschap Overijssel, het Gelders Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Natuur en Milieu Overijssel. Zij helpen tijdens deze week mee met de schoonmaakacties door de inzet van medewerkers en vrijwilligers. Kijk voor meer informatie en materiaal op staging2.natuurlijkschoon.nu.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.