Home / archiefcentraal / groot deel raalte wordt 30 kilometerzone

groot deel raalte wordt 30 kilometerzone

Een groot deel van het centrum van Raalte en het volledige gebied Olykampen worden ingericht als 30-kilometerzone. Het gebied rond basisschool De Ieme (Esstraat) blijft woonerf en daar geldt dus een maximale snelheid van 15 kilometer per uur. De maatregelen vloeien voort uit het gemeentelijk verkeers- en vervoerplan dat de verkeersveiligheid en leefbaarheid in dit deel van Raalte verder moet verhogen.

De nieuwe zone wordt op verschillende manieren gemarkeerd. Zo plaatst de gemeente extra verkeersborden aan de grenzen van de gebieden. Daarnaast krijgen de Acacialaan en Elzenlaan speciale portalen met dwarsmarkering. Ter ondersteuning van de zone, legt de gemeente bovendien op de Schapenstraat een verhoogd kruispuntplateau aan. Het gedetailleerde plan voor de uitbreiding ligt vanaf woensdag ter inzage bij de gemeente Raalte.

Lees ook

Muziekbokaal voor gemeenten en Stichting Muziek Netwerk Salland

WIJHE – De gemeenten Raalte en Olst-Wijhe hebben voor hun inzet voor het muziekonderwijs op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.