goede seizoensstart atb team lemelerveld

Het ATB-Team Lemelerveld is zondag in het Brabantse Berlicum het nieuwe seizoen goed begonnen. In de eerste wedstrijd van de nationale competitie stond het gehele ATB-Team Lemelerveld aan het vertrek.

Dienand Broekhuis mocht namens de formatie uit Lemelerveld het spits afbijten op het natte en glibberige parcours bij de Masters 40+. Dienand vertrok vanaf de eerste startrij en had een goede start. Hij kwam bij de eerste tien boven op het eerste klimmetje en kon het hoge tempo goed volhouden. Maar net niet de gehele wedstrijd, want in de laatste ronde viel Dienand terug en finishte uiteindelijk op een keurige twintigste plaats. Na de race van Dienand was het om 12.30 uur de beurt aan de rest van het team. Inmiddels was het opgehouden met regenen en kwam het zonnetje tevoorschijn. Marianne Teerenstra ging van start bij de Elite Dames en Ido Jansen, Kasper Wind en Jeroen Wessel startten in de Amateurklasse.

Marianne had een goede start. Echter blies zij zichzelf in de beginfase helemaal en moest dit de laatste ronden bekopen. Ze viel een stuk terug en kwam enigszins teleurgesteld als 31ste over de streep. Bij de amateurs had Ido Jansen een zeer goede start. Hij wist zich vanaf de derde startrij snel naar voren te rijden, waarna hij mee kon met de kopgroep. In de eerste ronde had hij wat moeite om aan te klampen, maar eenmaal in het juiste ritme kon hij het hoge tempo goed vasthouden. Ido wist de race in een snel groepje uit te rijden en kwam uitstekend als negende binnen.

Jeroen Wessel had een minder goede start. Nadat hij op de eerste klim door het gedrang ver terug viel, wist hij zichzelf toch weer snel naar voren te rijden. Echter door een schuiver op het natte gras, viel hij wederom terug. Na een tweede inhaalrace wist hij als achttiende te finishen. Tot slot reed Kasper Wind op het natte parcours eveneens een aardige race. Na ruim een uur koers kwam hij als 45ste over de meet. Het was voor Kasper de laatste wedstrijd in het tenue van ATB-Team Lemelerveld. Kasper gaat het team verlaten. Hij kan wegens tijdgebrek het drukke sportleven niet meer combineren met zijn werk/studie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.