gemeente verbouwt villa voor werkplekken

De gemeente Raalte wil 24 extra werkplekken creëren op de zolder van de villa, zoals het oude gedeelte van het Raalter gemeentehuis tegenwoordig wordt genoemd. Met de extra werkplekken wil de gemeente het gebrek aan ruimte verhelpen.

In de afgelopen maanden zijn diverse mogelijkheden onderzocht om iets te doen aan het tekort aan werkplekken in het Raalter gemeentehuis. Het combineren van de reeds geplande en noodzakelijke renovatie van de monumentale villa met de extra verbouwing van de eerste verdieping kwam uiteindelijk als meest geschikte optie uit de bus. Mede omdat de Raalter raad voor de renovatie van de villa in september 2007 al een krediet ter hoogte van zo’n 1.140.000 euro beschikbaar heeft gesteld.

Het college stelt nu voor aan de raad om naast de renovatie ook meteen de eerste verdieping van de villa te verbouwen. In totaal ontstaan hierdoor 24 werkplekken, maar er is dan wel één miljoen euro extra nodig voor de verbouwing/inrichting. En dat bedrag is weer gelijk aan het voorlopig krediet dat de raad in november 2008 beschikbaar heeft gesteld ten behoeve van het huisvestingsprobleem. “Dus het geld is er”, stelt wethouder Gerard Elferink, die verder nog maar eens benadrukt dat de gemeente graag alle medewerkers onder één dak houdt. “De lijnen blijven dan kort en dat werkt wel net zo prettig.”

Het laatste woord is nu aan de Raalter gemeenteraad. Als een meerderheid van de raadsleden instemt met het voorstel, dan zal er een aanbestedingsprocedure worden opgestart. Het totale kostenplaatje wordt nu geraamd op ruim twee miljoen euro. Als de gemeenteraad kiest voor een duurzamere uitvoering van de werkzaamheden, dan komt er nog eens zo’n 135.000 euro bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.