geert haarsman voelt zich al helemaal thuis

“De ontvangst hier? Gigantisch enthousiast!” Geert Haarsman, de nieuwe uitbater van Café d’Olde Wettering in Lierderholthuis wijst illustratief naar de kaarten die bij hem op de stamtafel staan. Allemaal felicitaties! “De officiële sleuteloverdracht was op 1 maart, maar ik ben al wat eerder begonnen. Donderdag 26 februari al. Toen had ik de biljarters hier. Dat was meteen al een leuke avond!”

Voor Geert betekent de overname van d’Olde Wettering een kleine cultuuromslag. Voor het eerst is hij ondernemer. “Ik ben begonnen als kok in een verpleeghuis. Dat heb ik achttien jaar gedaan. Daarna ben ik beheerder geworden van De Schalm in Mariënheem. Dat heeft dertien jaar geduurd. Ik was echter toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde al een tijdje iets in de horeca voor mezelf, maar dan niet te groot. Ik wil mijn werk graag kunnen overzien. Toen hoorde ik dat Rianne Fikke en Renske Schuttert wilden stoppen als uitbaters van d’Olde Wettering. Ik heb meteen contact gezocht. Het waren prettige gesprekken. En dat heeft erin geresulteerd dat ik de boel heb overgenomen.”

Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Geert besloot aanvankelijk na enkele gesprekken de handdoek in de ring te gooien. Dat leidde indirect tot grote beroering in het dorp. De voormalige uitbaters beschuldigden Plaatselijk Belang ervan eventuele overnamekandidaten af te schrikken. Dat zouden ze hebben gedaan in verband met de mogelijke bouw van een kulturhus in het dorp. Geert wil daar verder geen partij in trekken. “Het ging mij erom dat ik de hele situatie te ondoorzichtig vond. Krijgt zo’n kulturhus een tappunt of niet? Dat was voor mij een belangrijke vraag.” Maar na hervatting van de gesprekken besloot Geert toch om de gok te wagen. Mocht dat kulturhus er komen, dan hoopt hij er een rol in te spelen. Aangezien zijn werk bij De Schalm een sociaal-culturele achtergrond had, voelt Geert zich immers de aangewezen persoon om combinaties te zoeken met het mogelijke kulturhus.

De banden met het sociaal-culturele leven in Lierderholthuis hoopt hij dan ook flink aan te halen. “Ik moet ook commercieel denken natuurlijk, want ik ben nu wel ondernemer! Maar ik vind ook dat een dorp als Lierderholthuis een café moet houden. En dat moet ook hier, op dit punt! Dit is hier prachtig, je zit centraal en je hebt een mooi uitzicht! Het is voor mij afwachten wat de toekomst brengt!” Hij wijst daarbij ook naar de centrale rol die het café speelt in het sociale leven van Lierderholthuis. “Ik heb hier bijvoorbeeld ook veel verenigingen zitten die vergaderen. De natuurverenigingen, het PB, de trekkerslep. Daarnaast vormt dit het thuishonk van de biljartclub. En daarnaast wordt de zaal vaak gebruikt voor feesten en partijen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.