gb hele proces de zegge vii respectloos

Gemeentebelangen heeft op eigen initiatief een rapport opgesteld over de achtergronden en feiten bij de ontwikkeling van Raalter bedrijventerrein De Zegge VII. “Er is in ’t hele proces respectloos omgegaan met de inwoners van de gemeente Raalte, met de gemeenteraad, met partners waar we zaken mee doen en met de regels van andere overheden”, aldus Carla Hoge en Wout Wagenmans van GB.

In de periode van eind 2004 tot nu, maart 2009, heeft GB getracht de feiten boven tafel te krijgen rond alles wat te maken heeft met de totstandkoming van het bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte. “Eindelijk komt de aap na 4,5 jaar uit de mouw. De inwoners van de gemeente Raalte leggen op dit bedrijventerrein waarschijnlijk uiteindelijk 3,5 miljoen euro toe. Maar het financiële aspect is één aspect. Ook de laconieke houding van de verantwoordelijken, wanneer zij worden aangeschreven en aangesproken over deze kwestie, doet er nog eens een schep bovenop.”

Volgens GB is overigens niet alleen het college verantwoordelijk voor de malaise. “De kaderstellende en controlerende taak van de gemeenteraad heeft ook gefaald, door telkens bij meerderheid in te stemmen met voorstellen die onvoldoende waren onderbouwd. De politiek kan dit zichzelf aanrekenen. Dus als de politiek in Raalte haar geloofwaardigheid nog enigszins wil behouden, dan zal deze kwestie niet zonder gevolgen kunnen blijven”, schrijven Hoge en Wagenmans in het GB-rapport over De Zegge VII.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.