familiebedrijf reko raalte bestaat 40 jaar

REKO Raalte viert het komende weekend het 40-jarig bestaan. Inmiddels heeft de tweede generatie van de familie Reinders de scepter overgenomen van vader/oprichter Henny Reinders. “REKO Raalte is een echt familiebedrijf”, stelt mede-eigenaar Vincent Reinders. “Mijn drie broers Jeroen, Rob en Patrick en ik zijn allemaal als kleine jochies opgegroeid tussen de machines. Het zit er gewoon in. Iedereen heeft nu een eigen taak binnen het bedrijf.”

REKO Raalte is thuis in grondverzet en wegenbouw, sloop-, bodem- en asbestsanering, bouw- en sloopafvalverwerking, recycling, transport en de verhuur en vervoer van containers. Het bedrijf werkt voor overheden, woningbouwverenigingen, de agrarische sector, instellingen, bedrijven en particulieren. REKO Raalte is in deze branche een gevestigde naam. Er werken inmiddels zo’n 65 mensen voor het bedrijf. “Wat REKO groot heeft gemaakt? Ik denk onze flexibiliteit en de diversiteit van ons dienstenpakket”, stelt Vincent. “En ik mag natuurlijk de inzet van onze medewerkers niet vergeten. Hier heerst nog die echte Sallandse werkmentaliteit. We hebben de goede mensen op de goede plek! Je kunt alleen een bedrijf opbouwen als je medewerkers er achter staan.”

Vincent is tevreden over de huidige stand van zaken bij REKO. “Ik denk dat we voldoende grootte hebben om de markt te kunnen bedienen. Grote groei is absoluut geen doel. We zijn altijd gestaag omhoog gegaan. Groter groeien is natuurlijk één, maar groot blijven is een tweede. Je moet de boel beheersbaar houden, zodat je alles goed kunt overzien. En op dit moment heb je de crisis en die merken wij ook. Grote zorgen maken we ons niet. Ja, natuurlijk moeten we deze tijd zien door te komen, maar ik denk dat we daar wel op voorbereid zijn.”

“Ons bedrijf bestaat uit vele takken. We zijn diep en breed geworteld in het Sallandse. Hier ligt ook grotendeels onze markt. We opereren in een straal van veertig kilometer rond Raalte. We hebben vele klanten waarvoor we al veertig jaar werken. Maar de tijden zijn wel veranderd. Vroeger kreeg je klussen op basis van vertrouwen en kwaliteit, tegenwoordig op basis van de prijs. En door de economische crisis is de nadruk nog meer op dat laatste komen te liggen.” Het geheim zit hem ook in koppig zijn, stelt Vincent. Niet opgeven. “De regelgeving in Nederland is heel frustrerend. Ondernemers met plannen en ideeën worden regelmatig in de wielen gefietst door allerlei regels. Je moet desondanks gewoon blijven doorgaan. Dat wat nu onmogelijk is, is misschien over vijf jaar wél bespreekbaar.”

Het feest begint zaterdag 28 maart met een feestdag voor het personeel. Een dag later, op zondag 29 maart, houdt REKO Raalte open huis. Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen welkom om een kijkje te nemen bij het bedrijf. Je kunt onder andere kijken naar demonstraties van diverse machines, van afvalverwerkers tot shredders. Op maandagmiddag 30 maart is er een relatiemiddag voor genodigden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.