erik blom het was een zware beslissing

“Mijn ouders hebben we er vanaf het begin in betrokken. Zij staan erachter. Zij kennen onze situatie en zijn ook opgelucht.”

Erik en zijn vrouw Ineke hebben acht jaar geleden het interieur van Blom voor het laatst vernieuwd en dat interieur is nu weer aan een nieuwe inrichting toe. “Daarom zijn we bij onszelf ten rade gegaan. Willen we nog verder? Kunnen we het opbrengen om ons weer voor een periode van tien jaar volledig op de zaak te storten? Kunnen we het geld voor de investeringen in deze tijden van economische crisis wel krijgen? We hebben er heel lang over nagedacht en uiteindelijk hebben we na Stöppelhaene besloten om het restaurant te verkopen.”

Er was geen haast met de verkoopplannen, maar in december dienden zich spontaan enkele overnamekandidaten aan. Dat leidde uiteindelijk tot een deal met Drankenhandel Korbeld. Op 1 juni wordt het pand overgedragen. Daarmee komt een einde aan ruim 45 jaar Blom in Raalte. Eriks ouders Harrie en Leny Blom begonnen in 1963 met een automatiek aan de Grotestraat 4. In 1969 kochten zij het toenmalige Hotel Neuf. Sinds 1993 runnen Erik en Ineke het café-restaurant.

Erik en Ineke hopen met name dat ze na de verkoop meer tijd hebben voor hun vier kinderen. “We waren altijd gebonden aan de zaak. ’s Zomers op vakantie gaan, zat er niet in. Dat ga je missen. Begrijp me niet verkeerd: We hebben hier zestien jaar met ontzettend veel plezier gewerkt. Zoveel hoogtepunten, ik kan ze niet eens allemaal opnoemen, maar Stöppelhaene was altijd een feest om te doen. Ik kan een boek schrijven over wat ik hier allemaal heb meegemaakt. Ik heb er geen seconde spijt van, het plezier is er nog steeds, maar als eigen baas heb je veel verantwoordelijkheid. En daar lijden andere dingen uit je leven onder.”

“En weet je wat me ook is gaan tegenstaan? De regelgeving van tegenwoordig. Het rookverbod. Het gaat me nog niet eens om het roken, het gaat me erom dat je als horecaondernemer niet eens meer de baas bent in je eigen zaak! Maar zo zijn er ontzettend veel regels en bepalingen die me al hele toestanden hebben opgeleverd!” Hoe de toekomst er uit gaat zien voor Erik en Ineke is nog onduidelijk. Ze gaan beide op zoek naar een baan. Erik zoekt iets in de facilitaire dienstverlening. Ook voor de twee parttimers die in dienst waren, is het onzeker. Zij worden ontslagen. Mogelijk kunnen ze aan de slag bij de nieuwe exploitant.

Erik heeft wel bepaalde ideeën over de nieuwe invulling van Blom: “Ik denk dat er in Raalte behoefte is aan een soort grand café waar je een klein hapje kunt eten. Net zoiets als Fred & Douwe in Deventer. Overdag een hapje, ’s avonds een café. Raalte mist een café-restaurant dat ergens tussen de Haenehof en de Bagatelle in zit. Wijzelf hadden ook plannen in die richting, maar we durven het niet meer aan. Maar naar het schijnt zit Korbeld ook aan een horecagelegenheid als Fred & Douwe te denken!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.