dolfijn op werkbezoek bij sonodruk heino

In het kader van de projectweek Techniek hebben leerlingen van groep 6 en 8 van basisschool De Dolfijn maandag en dinsdag een werkbezoek gebracht aan drukkerij Sonodruk in Heino. De kinderen waren gedurende het bezoek vrij om vragen te stellen aan werknemers op de diverse werkplekken en kwamen zo dus veel te weten over het reilen en zeilen in een echte drukkerij.

De leerlingen van beide groepen werden door accountmanager Sander Beijer, die de kinderen een rondleiding zou geven, van harte welkom geheten. Voorafgaand aan de rondleiding, maakte Bijer eerst een groepsfoto en liet hij een Powerpointpresentatie zien waarin de afdelingen van Sonodruk de revue passeerden. Ook kwam het volledige drukproces aan bod, zodat iedereen met de nodige voorkennis aan de rondleiding kon beginnen. De kids kwamen via de kantoren, het bedrijfsbureau en het magazijn uiteindelijk terecht bij het kloppend hart van Sono, de drukkerij.

Op de afdeling DTP, waar wordt ontworpen en wordt opgemaakt, zagen de leerlingen de zojuist gemaakte foto op het beeldscherm. Deze werd gebruikt als dummy in het drukproces en werd de hele tijd gevolgd: Van de fotocamera naar computer naar de opmaak tot het uiteindelijke drukken en afwerken. Aan het eind van de rondleiding kreeg elke leerling een mooie poster met eigen foto mee naar huis. Een leuke en vooral leerzame middag voor de leerlingen van De Dolfijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.