con amore voert oratorium van franck uit

Het gemend koor Con Amore uit Lemelerveld voert op zondag 5 april het oratorium Die Sieben Worte Jesu am Kreuz van de componist César Franck uit in de grote kerk aan het Kerkplein in Dalfsen. Het koor, bestaande uit zestig leden, wordt voor de gelegenheid versterkt met elf gastzangers. Con Amore wordt begeleid door het Harderwijker Strijkorkest, dat in grote bezetting aanwezig is. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim van Lenthe.

De componist César Franck kreeg pas na zijn dood in 1890 de erkenning die hij verdiende. In van de bekendste werken van deze Frans-Nederlandse componist is het Panis Angelicus, dat onder meer door wereldberoemde tenoren als Luciano Pavarotti, José Carreras en Placido Domingo is gezongen. Het oratorium Die Sieben Worte Jesu am Kreuz is wat minder bekend, maar niet minder mooi. De titel heeft betrekking op de woorden die Jezus aan het kruis heeft gesproken. Het werk bestaat uit zeven delen en een proloog. In het voorprogramma zal Con Amore een aantal liederen ten gehore brengen die passen in de sfeer van dit oratorium.

Kaarten voor het concert zijn te koop bij de entree van de kerk of in voorverkoop verkrijgbaar via staging2.conamorelemelerveld.nl. Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Gea Verweij op telefoonnummer 0529-436249. Het concert op Palmzondag begint om 15.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.