con amore houdt van bijzondere projecten

Gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld is momenteel druk bezig met de repetities voor de komende uitvoering op 5 april in Dalfsen. Het koor brengt dan het oratorium ‘Die Sieben Worte Jesu am Kreuz’ van César Franck.

Naast de zestig eigen leden doet er ook een elftal ‘gastzangers’ mee. Hetzelfde stuk werd vorig jaar al enkele malen met succes uitgevoerd. De uitvoering moet weer een hoogtepunt worden in het bijna vijftigjarig bestaan van het koor. Daarvoor zijn weer enkele uitstekende solisten aangetrokken en zal het Harderwijker Strijkorkest in een grote bezetting aantreden. De elf gasten – dit keer uitsluitend mannen – zijn geen lid van Con Amore en zingen alleen bij deze uitvoering mee. Ze zijn afkomstig uit Lemelerveld en wijde omgeving. Een enkeling steekt voor de repetities zelfs de provinciegrens over.

Con Amore heeft deze projectmatige aanpak al vaker met succes gehanteerd. “Een jaar of zes geleden wilden we het Requiem van Fauré instuderen”, vertelt voorzitter Johan Neppelenbroek. “Wij hadden het idee dat er wel enthousiaste mensen te vinden zouden zijn die dit bekende stuk wel projectmatig mee zouden willen zingen.”

Die gedachte bleek terecht, want de opkomst was enorm. Het blijkt dat veel mensen graag willen zingen, maar zich niet voor een langere periode willen binden aan een vereniging. Dan is een project, dat meestal maar een beperkt aantal repetities beslaat, te overzien. Anderzijds blijken sommige projectzangers dusdanig de smaak te pakken te krijgen dat ze blijven ‘hangen’ bij het gastkoor. “In de loop der jaren hebben we toch een vijftiental leden aan de projecten overgehouden”, stelt Neppelenbroek vast.

De projectmatige aanpak is ook op het muzikale vlak aantrekkelijk. “Het grote voordeel is dat je ook daadwerkelijk mooie muziekstukken met een orkest kunt uitvoeren”, zegt de voorzitter daarover. “Ik denk dat we ons de afgelopen jaren heel positief op de kaart hebben gezet en een naam hebben opgebouwd als een koor dat in staat is heel mooie composities te vertolken”, aldus Neppelenbroek. Hij prijst zich gelukkig dat Con Amore in de persoon van Wim van Lenthe een dirigent heeft die niet alleen enorm bevlogen is, maar het ook leuk vindt om op deze manier te werken. Na de uitvoering van 5 april komt er dus zeker weer een nieuw project.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.