collecteweek reumafonds succes in salland

Tien collectanten uit Luttenberg zijn zaterdag in het zonnetje gezet voor hun jarenlange inzet voor het Reumafonds. De dames Klomp-Bovenmars, Hobert-Klomp, Tijs, Pronk, Heuven-Herder, Klomp-Bloeme, Hobert-Boksebeld, Gerritsen, Veldkamp-Alferink en Lugtenberg zetten zich allen al meer dan 25 jaar in voor het fonds. Toen ze na een week collecteren hun bussen inleverden bij Zaal Spoolder in Luttenberg inleverden, stonden de bloemetjes al klaar.

De landelijke collecteweek van het Reumafonds was in deze regio een groot succes. Zo haalde het fonds in de week van 8 tot en met 14 maart 2009 in Raalte een bedrag op van 10.707,56 euro en was Broekland goed voor 738,20 euro. Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en voor de grote inzet en bijdrage aan het prachtige resultaat van de collecte. Door hun inzet en gift wordt een belangrijke bijdrage gedaan aan de reumabestrijding in Nederland.

Reuma is de verzamelnaam voor diverse zeer pijnlijke en ongeneesbare aandoeningen aan gewrichten, pezen en spieren. Ruim 2,3 miljoen mensen in Nederland leven met pijn, vermoeidheid en stijfheid als gevolg van reuma of artrose. Bij alles wat zij doen moeten ze rekening houden met hun ziekte. En niet alleen oudere mensen: Ruim 3.000 kinderen in Nederland hebben geen onbezorgde jeugd als gevolg van reuma. Zij kunnen niet vrijuit spelen. Op het eerste gezicht is deze enorme impact vaak niet merkbaar. Reuma heet dan ook wel de onzichtbare ziekte.

Het Reumafonds is de grootste financier van wetenschappelijk reumaonderzoek in Nederland. Dit is mede mogelijk dankzij het geld dat met de jaarlijkse collecte wordt opgehaald. Een andere zeer belangrijke taak van het Reumafonds is voorlichting geven over reuma en leven met de ziekte. Het fonds vraagt brede maatschappelijke aandacht voor de impact van reumatische aandoeningen. Voor deze inspanningen krijgt het Reumafonds geen overheidssubsidie. De bijdrage van iedere Nederlander is dan ook essentieel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.