ceremoniele start werkzaamheden het dok

Vrijdagochtend is het ceremoniële startschot gegeven voor de bouw van Het Dok. Wethouder Yayeri Blijdenstein legde met een afstandsbediening een funderingsplaat op de plek waar Het Dok moet verrijzen, aan de Nieuwe Markt in Raalte.

De firma Tutert en Loohuis Bouwgroep realiseren er twaalf appartementen en drie winkelruimtes. De appartementen zijn inmiddels allemaal al verkocht. Bakkerij van der Most trekt in één van de beschikbare winkelruimtes, voor de andere twee worden nog gegadigden gezocht.

In november werd een begin gemaakt met de realisatie van de tweede fase van het Centrumplan Raalte. De gemeente begon destijds met de herontwikkeling van de Nieuwe Markt. In februari zijn de sloopwerkzaamheden gestart en is er een start gemaakt met de fundering. De ceremoniële start van de werkzaamheden was wat laat.

“We hebben even gewacht totdat we bovengronds konden gaan werken. Dat lijkt ook wat representatiever”, lacht Erik Loohuis van Loohuis Bouwgroep. “Het is een ontzettend mooi project. We hebben hier meestal zo’n 55 man aan het werk. Dit soort klussen is in deze tijden erg gewild! We zijn er erg blij mee!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.