buwie heeft gewoon vertrouwen in toekomst

Buwie Glas- en Schilderwerken BV heeft een pand betrokken aan de Zompstraat in Raalte. Eerder nog werkte het bedrijf van Peter te Wierik en Henk Buitenhuis vanuit bedrijfsverzamelpand de Boeierd in Raalte, maar Buwie beschikt nu over een eigen bedrijfspand dat naast het kantoor, de kantine en het magazijn ook ruimte biedt aan een spuitcabine. Vrijdag 13 maart zal wethouder Blijdenstein het pand officieel openen. Daarna volgt een receptie voor genodigden.

Vier jaar geleden begonnen Peter en Henk met hun eigen schildersbedrijf. De twee hadden eerder ervaring opgedaan bij een groot schildersbedrijf in Salland. Eerst als schilder, later als planner. “Maar de lol was er vanaf. We zijn al in 2001 begonnen met de plannen, we hebben er eerst goed over nagedacht en in 2005 zijn we vervolgens begonnen met Buwie. En toen stonden we ineens weer op de steigers met een kwast in onze hand. Het was hard werken, want we hadden meteen al een volle orderportefeuille, maar het werk gaf wel meteen weer enorm veel voldoening!”

Over werk hebben Peter en Henk nooit te klagen gehad. Via hun grote netwerk en dankzij hun jarenlange ervaring in het schildersvak, stroomden de klussen binnen. Het duurde ook niet lang voordat Buwie de eerste personeelsleden in dienst kon nemen. En inmiddels beschikt het bedrijf over twaalf medewerkers. “We hopen te groeien naar vijftien mensen”, vertelt Peter. “Groter hoeft niet. Dan raak je het contact met de markt kwijt. Voorzichtige groei is altijd een doel geweest, maar niet ten koste van alles. We willen kwalitatief gezien het beste. En we hebben dan ook erg goed personeel. Ze leveren netjes en verzorgd werk af. We kunnen hier wel een enorm pochverhaal gaan lopen ophangen over Henk en mij, maar het personeel doet het!”

Van kleine tot grote projecten, van een simpele dakkapel tot een hele wijk in opdracht van de woningcorporatie, Buwie schildert het allemaal. “En of je nou bij ons komt voor een groot project of een nieuw raam in de woonkamer, we behandelen iedereen gelijk. ‘Afspraak is afspraak’ is ons motto! We willen een betrouwbare partner zijn voor alle klanten!”

Peter is er eerlijk over. Kijken naar het nieuwe bedrijfspand levert hem een enorm voldaan gevoel op. “We hebben er hard voor moeten werken. Maar het feit dat we hier nu staan, dat we dit na vier jaar al voor elkaar hebben gekregen, daaruit spreekt vertrouwen. Vertrouwen van de klant en het gevoel dat je op de goede weg bent. En niet geheel onbelangrijk, hieruit spreekt ook het vertrouwen van de bank! We staan er goed voor. Onze orderportefeuille voor de komende periode is goed gevuld, crisis of niet! We hebben net nog een extra personeelslid bij aan moeten nemen, ik bedoel maar. Wij voelen de crisis nog niet, maar ik vermoed wel dat de branche klappen gaat krijgen. Maar dat hebben we met elkaar zelf ook in de hand. De overheid kan bijvoorbeeld helpen door een lager BTW-tarief te berekenen voor ons werk en door onderhoud aftrekbaar te maken!”

Het bedrijf beschikt in het pand over een grote spuitcabine, waarin alle mogelijke meubels, kasten, keukens, deuren en onderdelen snel een mooie nieuwe verflaag opgespoten kunnen krijgen. “We kunnen er eigenlijk alles mee aan”, stelt Peter. “Lang niet alle schildersbedrijven beschikken over een dergelijke cabine, maar voor ons was het een bewuste investering. We kunnen er veel sneller mee werken.” Hij wijst daarbij ook op de nieuwe verfmengmachine die ze net hebben aangeschaft. “Daarmee kunnen we maar liefst 90.000 verschillende verfkleuren maken. Een paar drukjes op de knop en klaar. Gezien onze grootte willen we niet te lang op verf hoeven wachten!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.