bep helpt leerlingen de bongerd opruimen

Groep 2 van basisschool De Bongerd in Wijhe heeft woensdag bezoek gekregen van Bep van de Deventer Schoon Familie (DSF). De kinderen hebben ’s ochtends zwerfafval opgeruimd rondom hun school in het kader van de actie ‘Natuurlijk Schoon’ dat in veel gemeenten wordt georganiseerd door de ROVA. Juf Amanda had de kinderen echter al veel verteld over afval, en dat kon Bep dan ook goed merken.

Bep is woensdag tussen de kinderen van De Bongerd gaan zitten en heeft hen alles verteld over zwerfafval, de gevolgen daarvan en het nut van prullenbakken. Ook liet ze de leerlingen foto’s zien. Het was zo interessant, dat ‘Bep’ bijna niet meer terug te vinden was tussen de enthousiaste kinderen. De kleintjes gingen vervolgens als echte schoonmakers op pad. Ze werden aangekleed met een petje, handschoenen en een veiligheidsvestje en kregen de nodige opruimattributen, zoals grijpers en vuilniszakken.

Zelf zorgen voor een schone straat en buurt, maar wel met een beetje hulp van DSF, dat is het hele idee. Moeder Bep heeft een enorme hekel aan rommel en ruimt het zwerfvuil in haar buurt op. Haar man Bennie Bladman ontfermt zich in de herfst over de afgevallen bladeren en zoon Boy Blindganger is dol op vuurwerk, maar let ook op veiligheid én ruimt de rotzooi op die hij maakt. Bella laat geen dag haar hond Bolly uit zonder schepje en een zakje. Deze fictieve familie vindt het heel gewoon dat er op scholen aandacht is voor een schone (leer)omgeving.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.