afscheid benne solinger van adviesraad

Benne Solinger, dorpsdichter van de gemeente Raalte, heeft vrijdagavond afscheid genomen van de Raalter Adviesraad voor Werk en Inkomen. Solinger zat namens alle diaconieën uit de hele gemeente in die adviesraad. Na acht jaar als vrijwilliger actief te zijn geweest zette de Heinoër vrijdagavond, gewoon bij één van de leden aan huis, een punt achter zijn werkzaamheden. Solinger blijft wel betrokken als meewerkend adviseur van de raad.

Toeval of niet, dorpsdichter Solinger werd vrijdagavond met een heus gedicht – voorgedragen door Klaas de Jonge – ‘uitgezwaaid’: “Jij, alom bekend vrijwilliger in Raalte en omstreken. Nu eens verslaggever, dan weer aanvuurder, of in touw als columnist of kunstenaar. Jouw faam is zeker niet tijdelijk gebleken, ook al ontmoet je kritiek van een oud-Raaltenaar.”

“Bescheiden ben je, ook al geniet je ervan in het voetlicht te staan. Maar vooral is er bij jou die maatschappelijke betrokkenheid, vanuit diepe gronden geef je juist daaraan ruim baan. Wij hopen dat je zo je medemensen mag blijven dienen, in vreugde en gezondheid. Een warm mens te zijn op de aardbol, dat is toch waar het om gaat… In Raalte, Deventer of waar je ook woont. Dank voor al je inzet die je deze eeuw in ons werk hebt getoond!”

De adviesraad is in al die voorgaande jaren enorm blij geweest met de inbreng van Solinger, en is uiteraard positief verrast dat hij als meewerkend adviseur betrokken blijft. “We zagen wel eens vermoeidheid bij je vanwege de vele regels die er zijn, maar je inbreng in de vergaderingen was waardevol en betrokken”, aldus De Jonge. “En we zijn blij met je altijd aanwezige bereidheid om publiciteit te geven aan de adviesraad.”

Solinger zelf reageerde, hoe kan het ook anders, met zijn zevende gedicht als dorpsdichter: Een afscheidsspeech.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.