100 haarle strikt de band ru kidding

Het programma voor de eerste editie van ‘100 % Haarle’ (op 16 en 17 mei) krijgt steeds meer vorm. “Het wordt een evenement voor het hele gezin. Met activiteiten voor de allerkleinsten tot een scootmobielrace voor senioren. En bovendien veel muziek en met als grote vraag: Wie temt de bolle van Hoarle”, zegt Femy Sestu, één van de organisatoren.

Het evenement wordt gehouden op bedrijventerrein De Bloeme-Weide, waar vooral op zondag 17 mei bedrijven uit diverse branches zich zullen presenteren. Maar niet alleen bedrijven. “Tal van organisaties vertellen over zichzelf”, aldus Sestu van het gelijknamige mobiele reisbureau. “Zo komen het IVN en Natuurmonumenten vertellen over de mooie natuurgebieden rond Haarle en komen onder meer de brandweer, de politie, de gemeente Hellendoorn en Plaatselijk Belang Haarle met een stand. Maar ook laten bijvoorbeeld de midwinterhoornblazers zien hoe hun instrumenten worden gemaakt. En we willen graag een expositie houden met historische foto’s van ons dorp.”

Ook zal de Stichting SOS Straatkinderen aandacht krijgen. Johan Middelkamp zal op het terrein van zijn bedrijf een speciale actie organiseren voor deze kinderen. Verder is inmiddels bekend dat er een demonstratie van ‘het nieuwe rijden’ zal worden verzorgd door een plaatselijke rijschool. En ook de auto van de befaamde Doeks uut Hasselt is die zondag in Haarle te zien. “Fantastisch allemaal”, zegt Jiffree Wichers Schreur, die enorm veel zin heeft in ‘100 % Haarle’. “Door het groeiende aantal activiteiten hebben we als organisatie zelfs al besloten om op de zondag niet om 12.00 uur, maar om 11.00 uur van start te gaan.”

Op het gebied van muziek zijn er op zondag optredens van het muziekgezelschap ‘Oons Tiedverdrief’, de plaatselijke trots ‘Beyond Trouble’ en de Anouk tributeband ‘RU Kidding’. En dan is er natuurlijk de grote vraag: Wie temt de bolle van Hoarle? Maar Femy Sestu weigert een nadere toelichting te geven op deze cryptische vraag. “Wie wil weten wat dat inhoudt, moet die dag maar gewoon komen…” Voor meer informatie zie de website staging2.100procenthaarle.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.