weigerende ajax brandblussers in omloop

De gemeente Olst-Wijhe waarschuwt haar inwoners dat brandblussers van Ajax-Chubb Brandbeveiliging mogelijk weigeren bij gebruik. Het bedrijf kwam dat te weten na een kwaliteitscontrole. Het betreft brandblussers die zijn verkocht in de periode van januari 2007 tot oktober 2008. De blussers van de typen GP 6, 9 en 12 kilo poeder (Rijkstypekleur 1687, merk Ajax) en de KP 6 en 9 kilo (1688, Kidde) vormen geen gevaar voor de gebruiker, maar ze weigeren alleen.

Om te controleren of ook jouw brandblusser mogelijk weigert bij gebruik, kun je eenvoudig de productiedatum controleren. Deze staat bij de GP-serie naast het etiket en bij de KP-serie net boven de lasnaad. Poederblussers die een ander type kleur- of productiedatum hebben vallen niet onder deze waarschuwing. Als jouw blusser mogelijk weigert, word je verzocht een afspraak te maken met de helpdesk van Ajax-Chubb (0900-4449944) om je blusser uit voorzorg te laten controleren op een defect.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.