vrijwillige thuiszorg 123 verder geholpen

Carinova zit nog helemaal in de Beursvloer die in september in de gemeente Raalte gehouden werd. Zo vervult de Rabobank binnenkort de belofte aandacht te schenken aan de Vrijwillige Thuiszorg van Carinova. Werner Gilein van 123 Adverteren is met Carinova in de slag om voor diezelfde Vrijwilligersthuiszorg een media-offensief te bedenken, op zoek naar meer vrijwilligers.

De Beursvloer – we roepen het nog maar even weer in herinnering – was een samenkomst tussen maatschappelijke instanties en ondernemers die elkaar iets te bieden hadden. Het waren de maatschappelijke organisaties die een vraag hadden. Ondernemers hadden vaak wel een mooi aanbod. In het dossier bij dit verhaal lees je er alles over.

Werner Gilein: “Met mijn bureau ben ik samen met Carinova op zoek naar meer vrijwilligers die het werk van mantelzorgers kunnen verlichten. Uit gesprekken die ik met het coördinatie-team heb gevoerd, is gebleken dat de buitenwereld niet bekend is met wat, hoe en wanneer de mantelzorgers in actie komen en wat daarbij komt kijken. Ik ga daarom het team bijstaan in het schrijven van persberichten en ontwerpen van advertenties. Verder ga ik de media als radio en tv benaderen.”

Maar daarmee is Gilein er nog niet: “Ook ga ik mijn netwerk, politiek en zakelijk, gebruiken om het vele goede werk van de mantelzorgers onder de aandacht te brengen. We hebben – om dat de sfeer hartstikke goed is in het team – met Carinova afgesproken de komende tijd te gaan vlammen! Energie genoeg.”

Goeie zaak toch? En omdat Salland Centraal ook graag haar steentje bijdraagt, even een korte schets van dat hoe en het wat. Mantelzorgers zijn mensen die zorg bieden aan ouders, buren, kennissen, aan mensen in hun directe omgeving dus, waar die hulp gewoon nodig is. Dat kan vanwege een beroerte, een gebroken been, noem maar op. De zorg komt ongevraagd, is soms tijdelijk, soms langdurend, maar je kunt er eigenlijk niet omheen. De zorgvraag dient zich gewoon aan. Carinova heeft daarom vrijwillige thuiszorg in het leven geroepen met vrijwilligers die een handje komen helpen, zodat mantelzorgers even op adem kunnen komen.

Interesse om vrijwilliger te worden? Aanmelden (en info vragen) kan via mantelzorgondersteuning@carinova.nl of op 0900-8662. Je wordt gescreend of je geschikt bent voor het werk en je krijgt een cursus als je aangenomen wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.