uniek concert carl visser op adema orgel

Carl Visser, in 2008 summa cum laude geslaagd als master of music, speelt zaterdagavond 7 maart op het Adema-orgel van de basiliek van de Heilige Kruisverheffing in Raalte. Het concert wordt georganiseerd door het Cultuurfonds en bestaat uit werken van Franck, Brahms, Vierne en Widor. De basiliek is vanaf 19.30 uur geopend, het concert begint om 20.00 uur. De toegangsprijs voor dit bijzondere optreden bedraagt vijf euro.

Visser, geboren in 1981, speelt al vanaf zijn elfde jaar orgel. Zijn eerste lessen kreeg hij van Henk Braad, werkzaam als intonateur bij orgelmakerij Bakker en Timmenga. In 1999 ging hij orgelles volgen bij Theo Jellema en studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daarna ging hij studeren aan de Messiaen Academie waar orgeldocent Michel Bouvard, docent in Parijs en Toulouse, hem naar zijn master-examen leidde. Tijdens dit examen speelde hij onder andere met strijkorkest en pauken het orgelconcert van Poulenc.

Met collega-organist Mannes Hofsink vormt Carl Visser een duo onder de naam Orgel4Handig. Samen vertolken ze vierhandig uitgegeven muziek, veelal pianotranscripties van orkestwerken. Op zaterdag 28 februari geeft het duo in de hervormde kerk van Heino een vierhandig orgelconcert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.