tweede leven voor eeuwenoude beuk in olst

Twee kunstenaars van Beeldhout uit Arnhem zijn deze begonnen om een eeuwenoude beuk in het park bij Havezate de Haere in Olst om te toveren in een kunstwerk. De beuk, die tot ongeveer zes meter boven de grond is afgezaagd, wordt een sculptuur met als thema ‘oorlog, vrede en tijd’. Beeltenissen van de Koude Oorlog worden met motorzagen in de boom uitgezaagd, er zijn verwijzingen naar de bunkers van de IJssellinie, tandwielen verbinden de onderdelen om de tijd uit te drukken.

Tot grote spijt van eigenaar IJssellandschap moest in de zomer van 2008 de eeuwenoude beuk in het park bij Havezate de Haere worden geveld. De beuk was zodanig aangetast dat vallende takken een gevaar werden. Bovendien dreigde de beuk om te vallen bij een stevige storm. Medewerkers kwamen op het idee dat een definitief afscheid van de geliefde beuk niet per definitie noodzakelijk hoefde te zijn, en dus krijgt de beuk nu een tweede leven: Als kunstwerk.

Het kunstwerk, dat over ongeveer veertien dagen gereed is, vormt een nieuw onderdeel van het prachtige park De Haere. Naast de beuk en de bunkers uit de Koude Oorlog zijn er ook een grote zonnewijzer en een ruïne-folly met geluidskunstwerk te bezoeken. Wie de motorzaagkunstenaars zelf aan het werk wil zien heeft nog tot vrijdag 13 februari de tijd langs te komen. Het park aan de Haereweg is dagelijks tussen zonsopgang en zonsondergang geopend voor publiek.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.