toch recreatiewoningen bij krieghuusbelten

Het Raalter college van burgemeester en wethouders is terug gefloten door de eigen commissie bezwaarschriften. Volgens de commissie heeft het college vorig jaar het verzoek om een bouwvergunning voor veertig recreatiewoningen, in het bos ten oosten van camping Krieghuusbelten, ten onrechte geweigerd.

“Dat is heel jammer”, zegt wethouder Gerard Elferink in een reactie. “Zeker, omdat wij veertig nieuwe recreatiewoningen gewoonweg te veel vinden voor dat gebied.” Op en rond camping Krieghuusbelten mogen in totaal 150 recreatiewoningen staan en volgens Elferink staan er momenteel al 129. “Dus is er nog plaats voor maximaal 21 woningen in het bos.” Maar projectontwikkelaar Collage Vastgoed uit Breukelen is het daar niet mee eens en heeft volgens de commissie bezwaarschriften (van de gemeente Raalte) een gegrond bezwaarschrift ingediend.

Heikel punt in de zaak is het huidige aantal recreatiewoningen op en rond camping Krieghuusbelten. Dat zijn er namelijk een stuk minder dan de genoemde 129. Oftewel: Er zitten ook stacaravans tussen. “Tja, dan krijg je een juridisch gedoe met als hoofdvraag: Wanneer moet je een caravan nog zien als stacaravan en wanneer als vaste recreatiewoning? Dat onderscheid valt in sommige gevallen lastig te maken”, aldus de wethouder, die verder aangeeft dat hij wist dat de projectontwikkelaar hier een punt van zou kunnen maken.

In het proces is Collage Vastgoed nu weer aan zet. De projectontwikkelaar zal vermoedelijk een definitief plan indienen, dat vervolgens weer in behandeling wordt genomen en waartegen eventuele bezwaarmakers bezwaar kunnen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.