stoppersgat viert bijna volle week carnaval

Als het Bonte Stoppers Gala symbolisch is voor de wijze waarop het carnaval van 2009 in Heino gaat verlopen, dan belooft dat nog wat voor de komende dagen. De leden van carnavalsvereniging De Sökkestoppers moeten wel over lange adem beschikken, want het programma neemt bijna een week in beslag.

Volgens goede traditie begint het grote carnavalsfeest bij woonzorgcentrum Het Wooldhuis. Het oudere deel van Heino wordt donderdag 19 februari vanaf 19.00 uur getrakteerd op een avond vol dans, zang en vermaak. Rollator of rolstoel is geen bezwaar; de voetjes gaan van de vloer voor de onvermijdelijke polonaise. Op vrijdag zijn de Sökkestoppers aanwezig bij de sleuteloverdracht van de gemeente Raalte en een dag later staat om 10.30 uur de eigen alternatieve sleuteloverdracht op het programma. Voor het eerst sinds de herindeling zullen Prins Erik de Tweede en Jeugdprinses Jet de Eerste de sleutel van het dorp weer uitgereikt krijgen in het gemeentehuis van Heino. De honneurs worden waargenomen door meesterburger Frans Stappenbelt.

In de middag zal de spanning oplopen als de jaarlijkse narrenstoet van het Stoppersgat op het programma staat. Vanaf 14.00 uur trekt een bonte parade van allerlei carnavalesk uitgedoste wagens, groepen en individuen door het dorp met als hoogtepunt natuurlijk het welbekende rondje om de kerk. Aansluitend is er het Jeugdcarnaval in de Sökkeburcht (Oortwijn Heino) onder leiding van Prinses Jet de Eerste en de Gaägies. Tevens worden aan het eind van de middag de prijswinnaars van de optocht bekend gemaakt. ’s Avonds staat de residentie vanaf 20.30 uur in het teken van het grote Sökkestoppersbal. Een programma waaraan alle dansgroepen van de Sökkestoppers, DJ Ronnie en Helemaal Hollands hun medewerking zullen verlenen.

Op zondag 22 februari zijn De Sökkestoppers en vele carnavalsliefhebbers present tijdens de Grote Sallandse Optocht in Raalte en aansluitend vindt in de Sökkeburcht het Kleintje Carnaval plaats. Tijdens deze gezellige middag voor het hele gezin is er een spectaculair optreden van De Annonanno’s. De maandag is omgedoopt tot Bouwers Bal als een soort eerbetoon aan alle wagenbouwers en de muziek komt van DJ Ronnie. Op dinsdag 24 februari wordt er nog één keer geknald met het grote Kindercarnaval (vanaf 14.30 uur) en de Dweilavond (vanaf 20.30 uur) met medewerking van DJ Raymond Lefèvre en Gewoon Jansen. Kijk voor meer info op staging2.sokkestoppers.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.