staat het glazen huis eind 2009 in salland

Welke gemeente krijgt dit jaar het Glazen Huis van Radio 3FM toegewezen? De strijd is al volop losgebarsten. Volgens Florent Luyckx, zendermanger van 3FM, hebben er inmiddels veertien steden interesse getoond: “Het is geweldig dat er zoveel gemeentes 3FM Serious Request willen herbergen. Maar een echte beslissing wordt pas in de komende maanden genomen.”

Of er ook een Sallandse gemeente op het lijstje van Luyckx staat is niet bekend. Maar in de wandelgangen wordt druk gespeculeerd over wie er meedingen in de strijd. Maastricht en Utrecht hebben Serious Request 2009 zelfs al op verschillende websites geclaimd en ook Enschede is een serieuze kandidaat, maar Luyckx benadrukt dat alles nog open ligt. Er is dus nog niets bekend!

Wel geeft de zendermanager aan waarop de stad wordt geselecteerd: “We zijn natuurlijk op zoek naar een fantastische locatie, maar het gaat ook om het plan dat de stad zelf maakt voor Serious Request. Zij moeten een goed idee hebben over hoe ze het bedrijfs- en culturele leven willen mobiliseren. Dat is van belang om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel.” Conclusie: Wie heeft er een goed idee voor één van de Sallandse gemeentes?