spannende ontknoping mondial foods cup

Steven Veldhuis heeft met zijn paard Valino de Mondial Foods Cup 2009 op zijn naam geschreven. De finale werd vrijdagavond verreden in Manege Bartels in Mariënheem, omdat de Manege ’t Ruiterkamp in Bathmen vanwege een brand is verwoest. Toch is het de organisatie dus gelukt om een vervangende locatie te vinden en de cup goed ten einde te brengen. Vrijdag werd eerst de derde selectiewedstrijd gehouden, met aansluitend de finale.

Dat de brand in Manege ’t Ruiterkamp letterlijk en figuurlijk roet in het eten gooide voor een ieder die de paardensport in Bathmen een warm hart toedraagt, dat is inmiddels bekend. Juist door de inzet van al die liefhebbers is het toch gelukt om MFC 2009 succesvol af te sluiten. Het vinden van een locatie was nog niet zo’n probleem, maar het geregel daarna. De organisatie slaagde daarin voortreffelijk, Manege Bartels was een prachtig podium.

Tijdens de selectiewedstrijden was de opkomst zeer goed, met deelnemers van Olympische klasse. De klasse M werd door Nienke Roekel gewonnen met Vincent en in de klasse Z won de mondiale topper Gerco Schröder met zijn paard Baltimore. Sjaak Sleiderink eiste in de klasse ZZ de plekken 1 en 2 op met Laksha de Breve en Take it All. De 52 beste combinaties van de drie selectiewedstrijden werden uitgenodigd om deel te nemen aan de finale, ’s avonds.

Doordat Steven Veldhuis in de finale spectaculair reed met zijn paarden Valino, Waminka en Why Not, leek hij er vandoor te gaan met drie podiumplekken. Toch presteerde Rianne Nalis het in de barrage om met Terific slechts vier tiende sneller te zijn, waardoor zij de finale winnend wist af te sluiten. Maar de resultaten uit de selectiewedstrijden en de finale tellen beide voor de helft mee in het totaalklassement, en dus werd Steven Veldhuis kampioen met Valino. De tweede plek was voor Nienke Roekel met Vincent, Steven Veldhuis werd ook derde met Waminka.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.