soort idols voor gitaartalenten in hoftheater

Gitaartalenten die de sensatie willen beleven om een eigen DVD te maken, kunnen zaterdag 16 mei opnieuw terecht in het Raalter Hoftheater, waar dan het International Guitar Festival Acoustic Strings weer wordt gehouden. Acoustic Strings is een vermaard internationaal gitaarfestival dat volledig in het teken staat van de akoestische gitaar. Een vast onderdeel op zaterdag is inmiddels DemoDay, een soort talentenjacht waarvoor gitaristen met gevoel in de vingers worden gezocht.

Solisten, duo’s, trio’s en groepen kunnen zich gratis inschrijven voor deelname aan DemoDay. Zij worden allen door een vakjury beoordeeld, waarna er tien worden geselecteerd om naar Raalte te komen voor een optreden op het hoofdpodium. Hun optredens en verrichtingen worden op DVD vastgelegd, dus geschiedt het optreden geheel in professionele setting. De beste publieksact krijgt bovendien de kans om zondag tijdens de gitaarbeurs op het actiepodium te komen spelen. Er zijn al enkele aanmeldingen, zelfs al uit Hongarije en Frankrijk. Maar de organisatie is ook vooral op zoek naar nieuw Nederlands talent dat helden als Jan Akkerman en Harry Sacksioni kan opvolgen.

Het Hoftheater staat het derde weekend van mei tijdens alweer de negende editie van Acoustics Strings twee dagen geheel in het teken van de gitaar en de veelzijdigheid daarvan. Het festival biedt twee avondconcerten met vier bands en nog meer solisten. Een grote gitaarbeurs op zondag met veel gespecialiseerde stands van leveranciers en gitaarbouwers, trekt al jaren vele bezoekers naar Raalte. Kaarten (ook combi) zijn verkrijgbaar bij de VVV aan de Varkensmarkt 8 in Raalte of via de website van het Hoftheater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.