Home / archiefcentraal / smeekens als favoriet naar nk supersprint

smeekens als favoriet naar nk supersprint

Terwijl Thialf komend weekeinde weer oranje kleurt tijdens de Essent ISU World Cup, schaatst Jan Smeekens zaterdag 14 februari ergens op een baantje in Enschede. Maar IJsbaan Twente is niet zomaar een baantje en ook de tegenstanders zijn van naam, want in Enschede vindt het NK Supersprint plaats. Smeekens geldt als absolute titelfavoriet, maar ook teamgenoot Beorn Nijenhuis en Freddy Wennemars (broertje van) doen een gooi naar de titel.

Het NK Supersprint is een toernooi dat verreden wordt over twee ritten van 100 meter en twee ritten van 300 meter. Voor de in Sneek woonachtige Smeekens, woensdag 22 jaar geworden, is het de eerste keer dat hij als senior deelneemt aan het NK. Als junior werd de geboren Raaltenaar al eens nationaal kampioen. Het spektakel op IJsbaan Twente in Enschede start om 16.30 uur, de entree is gratis!

Lees ook

Carolien Jonkman: Ome Jan

Mijn ome Jan is overleden. Hij was mijn peetoom. Toen hij ziek werd, is aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.