rodi petfood heino nu in spaanse handen

Grupo Dibaq uit Spanje, een grote producent van honden- en kattenvoeding en visvoer in Zuid en Centraal Europa neemt de Rodi Petfood Groep, producent van droog, nat, semi moist en diepvries honden- en kattenvoer, uit Heino over. Dibaq neemt een belang van tachtig procent in Rodi, de overige aandelen blijven in handen van de oprichter Jan Wouter Koning, die de afgelopen maanden naarstig op zoek was naar herfinanciering.

Rodi heeft een roerige periode achter de rug. Het bedrijf leed in 2006 en 2007 grote verliezen waardoor het eigen vermogen vrijwel geheel opdroogde. Door twee faillissementen had het bedrijf vrijwel geen eigen vermogen, terwijl het jaarlijks twee miljoen euro aan leningen moest aflossen bij huisbankier ABN Amro. Dibaq en Rodi geloven dat aangekondigde overname een aantal belangrijke voordelen biedt. Zo ontstaat er één one-stop-shopadres voor droog, nat, semi moist en diepvries honden- en kattenvoer, snacks en biscuits.

Ook had Rodi, dat levert aan supermarkten, dierenspeciaalzaken en tuin- en bouwcentra, te kampen met bestuursproblemen. De grootaandeelhouders botsten met elkaar over de strategische koers van het bedrijf. Koning, voor 49 procent aandeelhouder, stond tegenover meerderheidsaandeelhouder Petinvest, het investeringsvehikel van oud-Aalberts bestuurder Bert Bolkestein. De overname door Dibaq betekent dat Petinvest zich na twee jaar terugtrekt uit Rodi. Het bedrijf heeft een omzet van tachtig miljoen euro met 285 medewerkers.

Dibaq is een multinationale onderneming gespecialiseerd in diervoeding met het hoofdkantoor in Fuentepelayo in Spanje. De groep heeft een omzet van meer dan tweehonderd miljoen euro in dier- en visvoeding en groeit sterk. Ze bestaat inmiddels uit 26 bedrijven in meer dan dertig landen en vier continenten. Er werken 1.100 mensen. De fabrieken zijn gevestigd in Spanje, Tsjechië en Mexico en de distributiecentra in Slowakije, Italië, Griekenland, Polen, Roemenië en Turkije.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.