raadsvergadering met prinsen carnaval

Commentaar – Salland wordt dezer dagen bestuurd door de Prinsen carnaval. Het echte bestuur heeft een paar dagen vrij en ziet aan de zijlijn toe hoe het gaat. Waarom beleggen die Prinsen niet een keer een echte raadsvergadering?

‘Lof der zotheid’ is een boek van Erasmus. Geen domme jongen, die de zotheid looft vanwege zijn waarachtigheid. Zijn het niet gekken en dwazen die de waarheid spreken? Is het niet de nar die de koning in zijn juiste element brengt? Al eens gehoord van de Encyclopedie van Stommiteiten? Daarin wordt de één na de andere ontdekking beschreven, door stomheid verkregen. Schep chaos en zie welk een energie er vrij komt.

Nee, dan komende woensdag. Het verstand gaat dan weer werken. Geen plek meer voor emotie en gevoel. We laten ons weer leiden door regeltjes waarvan we niet weten waarom ze bedacht zijn, waar iedereen het liefst ook onder uit wil. Voorbeeld? Aan de Hogebroeksweg in Raalte komt een stevige windturbine te staan bij een prachtig verbouwde boerderij. Zo’n windturbine is goed voor het milieu en is bepaald geen lelijk ding.

Maar, je moet er wel een heel ingewikkelde vergunning voor aanvragen. In Raalte tenminste. In Olst-Wijhe doen ze daar niet zo moeilijk over. En de opbrengst mag je níet meetellen voor de energieprestatie van de woning. Die energieprestatie, de EPC, is namelijk een politiek uitonderhandeld getalletje waarbij je een windmolen niet mee mag rekenen. Ook al doet die molen wel iets met de energieprestatie, je mag hem niet meetellen.

Vanwege dat soort dingen, stellen we voor dat er volgend jaar een raadsvergadering gehouden wordt in het machtsvacuüm dat carnaval is. Als dan de Prinsen de scepter zwaaien, moeten ze in een halve week de wereld naar de hand van de burger zetten. Alaaf!

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.