Home / archiefcentraal / praktijklessen studenten landstede in epse

praktijklessen studenten landstede in epse

Leerlingen van de opleiding Agrarische Techniek van Landstede Raalte oefenen volgende week in Epse in de praktijk. Onder begeleiding van leermeesters uit het bedrijfsleven krijgen de studenten les in het werken met minikranen, grote kranen en het besturen van een tractor met egalisatiebord en zandverplaatsing. Ook gaan de leerlingen van maandag tot en met donderdag aan de slag met het uitzetten van bouwputten en wegen door middel van laser gestuurde apparatuur.

Landstede Raalte is van mening dat de samenwerking met het bedrijfsleven belangrijk is om goed gekwalificeerd personeel af te leveren. De lessen in Epse worden dan ook verzorgd in samenwerking met Unicom Oost, dat vier dagen lang zal proberen de studenten ook echt het ‘machinegevoel’ te geven. Aan het einde van de week volgt er een proeve van bekwaamheid. Dit kleine examen is bedoeld om te kijken of de studenten ook daadwerkelijk bekwaam zijn om het werk verantwoord uit te kunnen voeren.

Lees ook

Jaarverslag: SallandWonen tevreden, maar ook zorgen over financiën

RAALTE – Corona of niet, SallandWonen heeft de belangrijkste projecten die gepland stonden voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.