Home / archiefcentraal / politie brengt dronken jongeren naar ouders

politie brengt dronken jongeren naar ouders

Een jongere die overlast veroorzaakt met een dronken kop, wordt voortaan door de politie netjes bij zijn ouders afgeleverd. De jongere, maar ook diens ouders worden zo met de neus op de feiten gedrukt van wat drank met je doet. Later doen ook Tactur, een bureau voor verslavingszorg, en Halt mee om betreffende ouders en jongere weer op het rechte pad te brengen. ‘Meer dan een biertje’ is de naam van dit projectplan binnen ‘minder drank, meer scoren’.

Het projectplan is bedoeld om alcoholgebruik onder jongeren tussen de 12 en 17 jaar aan te pakken. Jongeren in die doelgroep die door de politie aangehouden worden omdat ze overlast veroorzaken. In Deventer werken ze al een tijdje met succes met ‘Meer dan een biertje’. Regionaal is afgesproken dat het project in 2009 geïmplementeerd is. Met de leiding van het politieteam Salland is afgesproken dat er al wel een start wordt gemaakt met het project, maar dat definitieve besluitvorming begin 2009 plaats vindt.

Gemeenten Olst-Wijhe en Raalte willen met het project jongeren onder de 18 jaar, en hun ouders, bewust maken van de risico’s van alcoholgebruik op jeugdige leeftijd, en daarmee problemen op lange termijn voorkomen. Er wordt geprobeerd de tolerante houding ten aanzien van alcoholgebruik door jongeren een halt toe te roepen. Wanneer de politie de betreffende drankgebruiker thuis bij de ouders brengt, wordt het bewustwordingsproces ongetwijfeld versneld.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.