oud prinsen sieren feesttent stoppelburcht

Grote carnavaleske koppen van alle oud prinsen van De Stöppelkaters zullen tijdens carnaval de drie aan elkaar gekoppelde feesttenten op de Domineeskamp in Raalte sieren. Het is één van de bijzondere initiatieven die de afgelopen maanden zijn ontwikkeld om de nieuwe residentie van de Raalter carnavalsvereniging aan te kleden. De Leeren Lampe was jarenlang de vertrouwde aankleding voor het feest der zotten, maar in een feesttent begin je toch weer op nul.

De Leeren Lampe sloot direct na carnaval 2008 definitief de deuren en daarmee was direct het startsein aan De Stöppelkaters gegeven om een nieuwe residentie te zoeken. En wel een grote residentie, want na Oldenzaal is Raalte de plaats in Overijssel waar carnaval het meest gevierd wordt. De Grote Sallandse Optocht, dit jaar op zondag 22 februari, trekt al jarenlang tienduizenden bezoekers naar het Sallandse dorp, maar ook de carnavalsavonden zelf zijn populair bij duizenden feestvierders. ‘Lampe’ was daarbij altijd het middelpunt van alle activiteiten.

Grote carnavalsresidenties in tenten zijn beneden de grote rivieren niet ongebruikelijk, maar in Oost Nederland wel. Met de bouw van een imposante tijdelijke Stöppelburcht in het hartje van het dorp voor maximaal 3.500 carnavalsvierders heeft CV de Stöppelkaters dus een heel bijzondere primeur. Een andere mogelijkheid was er in feite ook niet, want een bestaande horecagelegenheid die 3.500 bezoekers kan herbergen is in Raalte niet voorhanden.

De Stöppelkaters verzorgen niet alleen de gehele op- en afbouw, inclusief de inrichting, maar zijn ook verantwoordelijk voor de exploitatie. Bij de muntenverkoop, in de middelste tent, zijn speciale Stöppelburcht-consumptiemunten te koop die zowel in de residentie als in de andere Raalter horecagelegenheden geldig zijn. Munten van andere horecazaken kunnen andersom ook in de residentie gebruikt worden. Die kun je inleveren bij leden van Rohda Raalte, die tijdens carnaval alle bars en garderobe bezetten. Dinsdagavond staat de complete eerste selectie van de eersteklasser achter de taps.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.