onzinbord nog het minst erg van ellende

De ANWB heeft het onderzocht: Er staan te veel verkeersborden in Nederland. In Salland dus ook. Reden genoeg om daar wat meer aandacht voor te hebben. Onze Man fietste van Heino naar Raalte en was toen ineens de weg kwijt.

Als je van Heino naar Raalte fietst, zie je aan alles dat de wegaanleggers meer oog hebben voor de auto dan voor de fiets. Ze doen heus wel een beetje hun best voor de fiets, als dat maar niet ten koste gaat van de auto. Zo wordt het fietspad na de benzinepomp TinQ ineens akelig smal, moeten de lange rijen fietsers naar het Carmel College Salland bij het kruispunt Bos soms wel drie keer wachten voor ze door groen kunnen, hebben ze te maken met een achterlijke tijdmelder bij de oversteek en komen ze ook nog eens via een gevaarlijke draai de Zwolseweg in Raalte op.

Zo ineens moeten ze daar een weg oversteken waar chauffeurs wel wat anders te doen hebben dan op fietsers te letten die uit een onlogische hoek de gladde klinkerweg op duiken. En als de fietsers dat allemaal overleefd hebben, moeten ze ook nog uitkijken voor de politie die kijkt of ze niet met z’n drieën fietsen…

Eigenlijk valt het domme bord achter de grote eikenboom bij al die ellende in het niet. En toch is het een onzinbord. Ten eerste verwijst het bord naar oorden waar je net vandaan komt. Maar ten tweede zie je het bord niet. Staat achter een boom. Soms heb je wel eens dat een bord in de loop van de tijd achter takken verscholen raakt. Maar Onze Man heeft hier toch echt de indruk dat de boom er al stond toen het bord werd geplaatst.

Weghalen dat bord dus. En maak gelijk dat kruispunt ook maar veiliger. Weet jij nog verkeersborden in Salland waar wat mee is? Mail het ons of stuur liever nog een foto mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.