oeuvre van brugge in deventer bergkerk

Stichting Jan Brugge Deventer houdt in maart (tot en met de 29e) een overzichtstentoonstelling van het werk van de kunstenaar in de Bergkerk in Deventer. De stichting wil met deze tentoonstelling het interessante oeuvre van wijlen Jan Brugge (1918-2000) onder de aandacht van een breder publiek brengen. Voor de kenners van zijn werk, vrienden en oud leerlingen zal het een feest van herkenning zijn. Want hoewel Jan Brugge werkzaam was in het onderwijs, heeft dit hem niet belet een omvangrijk oeuvre op te bouwen.

De expositie in de Bergkerk zal thematisch worden ingedeeld, waardoor niet alleen zijn interesse in muziek, poëzie en natuur, maar ook zijn maatschappelijke betrokkenheid duidelijk als inspiratiebronnen tot uiting komen. De ontwikkeling in zijn werk van figuratief naar abstract, zoals bij vele tijdgenoten, is duidelijk afleesbaar. Documenten en schilderijen uit de tijd dat Brugge lid was van De Nieuwe Groep, alsmede de werken van zijn verblijf in Frankrijk zullen in de Bergkerk getoond worden.

Tijdens de openingsuren (dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur, maar niet op maandag) zullen niet alleen de werken van Jan Brugge te zien en te koop zijn, maar ook de door Roel H. Smit-Muller geschreven publicatie over leven en werk van de kunstenaar Jan Brugge. Dit boek geeft inzicht in een kunstenaarsbestaan in de tweede helft van de twintigste eeuw. Het boek ‘Jan Brugge’ omvat 132 pagina’s en is een uitgave van Thieme Art. De verkoopprijs is 29,95 euro.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.