multiple voice doet carmina burana in dalfsen

Multiple Voice verzorgt één van de concerten in een kleine reeks optredens ter gelegenheid van de opening van de heringerichte Grote Kerk in Dalfsen. Op zaterdag 28 februari zal het projectkoor om 20.00 uur onder meer de Carmina Burana van de componist Carl Orff uitvoeren. De muzikale leiding is in handen van Wim van Lenthe, dirigent en oprichter van het projectkoor Multiple Voice.

In het najaar van 2008 voerde Multiple Voice het werk van Orff al met veel succes uit in Lemelerveld en Nieuwleusen. Het was oorspronkelijk al de bedoeling om het stuk ook in Dalfsen ten gehore te brengen, maar helaas was de Grote Kerk vanwege de herinrichting lange tijd niet beschikbaar. Nu is de uitvoering van de Carmina Burana ingepast in de festiviteiten rond de heropening. Wie de concerten in Lemelerveld en Nieuwleusen heeft gemist, krijgt dus een nieuwe kans om dit spektakelstuk mee te maken.

De naam Carmina Burana zal bij veel mensen niet meteen een belletje doen rinkelen, maar sommige melodieën daaruit zeker wel. De Duitse componist Carl Orff schreef het stuk in 1935 op basis van een aantal liederen uit de Middeleeuwse Carmina Burana. De liederen beschrijven samen drie grote thema’s: De lente, de herberg en de liefde. Erg beroemd is de hymne aan Fortuna dat al in vele films en reclames te horen is geweest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.