mpf weigert feestgangers onder de 16 jaar

Tegen haar zin in heeft de organisatie van het Mega Piratenfestijn besloten dat het feest alleen nog toegankelijk is voor 16 jaar en ouder. Dat komt door de huidige regelgeving. De organisatie heeft al meerdere boetes gekregen omdat jongeren onder de 16 jaar toch met alcohol rond konden lopen op het feest. “Het is voor ons simpelweg niet meer te controleren”, stelt Eddy Mensink, oprichter van het Mega Piratenfestijn.

“We hebben wel met polsbandjes gewerkt, maar dat hielp niet”, legt Mensink uit. “Iemand die 16 jaar is en dus een bandje heeft, haalt ook gewoon bier voor zijn jongere vrienden. Dat heeft ons nu al meerdere boetes opgeleverd. Een controleur van de Voedsel & Warenautoriteit ziet zo’n jongen een biertje drinken en je hebt een boete van 1.800 euro te pakken. Dat zijn toch flinke bedragen!”

“Voor een festival van onze grootte is het gewoon niet te doen om genoeg toezicht op de alcoholconsumptie te houden. Als er nou telkens tweehonderd bezoekers waren, maar er lopen iedere keer vele duizenden mensen. Vandaar dat we vanaf nu dus jongeren onder de 16 weigeren. Geen leuke beslissing, want de insteek was altijd om iedereen een leuke avond te bieden, dus ook de jeugd onder de 16, maar de huidige regelgeving heeft ons ertoe gedwongen.”

Overigens is de tweede helft van de kaarten voor het piratenfestijn in Lemelerveld (vrijdag 6 maart) onlangs in de verkoop gegaan. Kaarten kunnen direct online besteld worden via deze speciale webpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.