middelbosch mag in eigen momotel wonen

De gemeente Raalte heeft besloten een hogere grenswaarde vast te stellen voor een woning bij het te realiseren motormotel aan de Zwolsestraat 63 in Raalte. Daardoor kan eigenaar Max Middelbosch zelf in een geïntegreerde woning in zijn motel, dat naast het Amerikaans Motormuseum verrijst, gaan wonen. Door verhoging van de grenswaarde naar 52dB ondervindt de woning niet teveel geluidshinder afkomstig van de N348.

Op basis van een akoestisch onderzoek naar de te verwachten geluidbelasting die de woning zal ondervinden zonder invloed van extra maatregelen, zou de geïntegreerde woning niet gerealiseerd kunnen worden. De voorkeursgrenswaarde van 48dB is nu op grond van artikel 83 van de Wet geluidhinder verhoogd naar 52dB, nadat Middelbosch daar een verzoek voor had ingediend. De gemeente Raalte mag die hogere grenswaarde verlenen op basis van het gemeentelijk ‘Interimbeleid hogere grenswaarden Wet geluidhinder’.

Het ontwerp van het ‘Momotel’ van de Broeklandse architect Martin Jansen is vorige maand door de welstandscommissie goedgekeurd. Het motel, dat in principe is bedoeld voor reizende motorrijders, krijgt 26 kamers verdeeld over twee verdiepingen. Ook komen er dertien afsluitbare stallingboxen voor motoren. De bouwkosten van het motel worden geraamd op ongeveer twee miljoen euro. Middelbosch hoopt in maart al te kunnen beginnen met de bouw.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.