michel tielbeke is sporter van het jaar 2008

Michel Tielbeke is vrijdagavond uitgeroepen tot Sporter van het jaar 2008 tijdens een speciaal sportgala van de gemeente Raalte in het Hoftheater. De zwemmer was afgelopen zomer als enige Sallander actief op de Olympische Spelen in Beijing. Tielbeke nam aan de Paralympics deel aan vier zwemdisciplines, maar bleef zonder medailles. Toch spreken zijn resultaten tot de verbeelding, want inwoners van Raalte gaven meer dan de helft van de stemmen aan hem.

RTV Oost-gezicht Bert van Losser was door de gemeente Raalte ingehuurd om het sportgala vrijdagavond te presenteren. Naast de bekendmaking van Tielbeke als beste individuele sporter riep hij ook zwemvereniging SaVAS en handbaltalent Mirthe Schoenaker naar voren. Zij kregen de meeste internetstemmen in hun categorie. Ria Tijs werd door een jury van vier personen gekozen tot vrijwilliger van het jaar. Tijs is al veertig jaar betrokken bij de handbalopleiding van kinderen in Heeten.

Natuurlijk werden vrijdag ook alle kampioenen uit de gemeente in het zonnetje gezet. Onder hen ook Jan Smeekens, die gehuldigd werd voor zijn prolongatie van de nationale sprinttitel op de 500 meter schaatsen. Opmerkelijk genoeg maakte hij geen kans om gekozen te worden tot beste sporter van het jaar, hij was immers door niemand voorgedragen als kandidaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.