maart opnieuw muziekmaand in filmhuis

Vorig jaar waren de vier muziekfilms in één maand een groot succes. Daarom heeft Filmhuis Raalte besloten om de maand maart wederom tot ‘muziekmaand’ te bombarderen. Vier vrijdagen achtereen worden er uiteenlopende films gedraaid, met de vertoning van ‘Woodstock’ op vrijdag 27 maart als hoogtepunt.

ABBA opent de muziekmaand, althans de film die op het werk van deze beroemde Zweedse popband is gebaseerd. ‘Mamma Mia! The Movie’ draait op 6 maart. Het is een swingend muzikaal spektakel naar de gelijknamige wereldhit. Gedragen door sterren als Pierce Brosnan en Meryl Streep en de onsterfelijke popsongs van ABBA, ontpopt de film zich tot een spetterend zang- en dansspektakel.

Op 13 maart draait de film ‘Control’ van de Nederlandse filmmaker Anton Corbijn. De film vertelt het levensverhaal van de Britse zanger Ian Curtis, die zelfmoord pleegde toen hij 23 jaar was. Op 20 maart vertoont het Filmhuis ‘I’m Not There’. Het leven van de nu al legendarische Bob Dylan staat hierin centraal. In ‘I’m Not There’ wordt hij gespeeld door zes verschillende acteurs, onder wie een vrouw en een Afro-Amerikaans jongetje.

Tenslotte dus ‘Woodstock’. In augustus 1969 vond het grootste evenement plaats uit de hippiegeschiedenis. Ruim 400.000 jongeren bezochten het legendarisch geworden muziekfestival van ‘Woodstock’. De drie uur durende registratie van dit concert wordt vrijdag 27 maart vertoond. Tijdens ‘Woodstock’ wordt getracht de sfeer van toen in herinnering te brengen. In plaats van de gebruikelijke bioscooprijen is er een losse opstelling van tafels, stoelen en statafels. Ook kan er een drankje worden genuttigd en is er wat te knabbelen. De kaartjes zijn deze avond daarom iets duurder dan de normale prijs.

Kaartjes voor de films zijn te koop bij De Parabool. De films beginnen om 20.00 uur. Normaal draait het Filmhuis om de veertien dagen een film, in de maand maart is dat dus elke week. Kaartjes kosten 5 euro (voor leden 4 euro). Kaartjes voor ‘Woodstock’ kosten 7,50 euro, inclusief een hapje en een drankje. Meer info over de films is te vinden op staging2.filmhuisraalte.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.