Home / archiefcentraal / lezing over kilimanjaro enthousiast begroet

lezing over kilimanjaro enthousiast begroet

Ongeveer 25 mensen uit Lemelerveld hebben donderdagavond in Kulturhus de Mozaïek genoten van een lezing over de Kilimanjaro door Peter Schoorstra. Hij beklimt als berggids meerdere keren per jaar de hoogste berg van Afrika. Schoorstra vertelde zeer boeiend over zijn ervaringen en liet een prachtige film zien over één van zijn indrukwekkende reizen. Alle aanwezigen waren zeer geïnteresseerd en na de tijd erg enthousiast.

De Kilimanjaro is een berg in het noordoosten van Tanzania die wordt gevormd door een uitgedoofde vulkaan. De naam komt uit het Swahili en betekent ‘de berg die glinstert’, naar aanleiding van de eeuwige sneeuw. De Kilimanjaro ligt op drie graden van de evenaar verwijderd, is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika en zit daarbij in het rijtje van de zeven meest begeerde bergen.

Lees ook

ProWork Salland Open bij TC Mariënheem

MARIËNHEEM – Tennis Club Mariënheem houdt dit jaar van maandag 6 tot en met zondag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.