lezing over kilimanjaro enthousiast begroet

Ongeveer 25 mensen uit Lemelerveld hebben donderdagavond in Kulturhus de Mozaïek genoten van een lezing over de Kilimanjaro door Peter Schoorstra. Hij beklimt als berggids meerdere keren per jaar de hoogste berg van Afrika. Schoorstra vertelde zeer boeiend over zijn ervaringen en liet een prachtige film zien over één van zijn indrukwekkende reizen. Alle aanwezigen waren zeer geïnteresseerd en na de tijd erg enthousiast.

De Kilimanjaro is een berg in het noordoosten van Tanzania die wordt gevormd door een uitgedoofde vulkaan. De naam komt uit het Swahili en betekent ‘de berg die glinstert’, naar aanleiding van de eeuwige sneeuw. De Kilimanjaro ligt op drie graden van de evenaar verwijderd, is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika en zit daarbij in het rijtje van de zeven meest begeerde bergen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.