leerlingen de straat op om afval op te ruimen

Ruim tienduizend leerlingen van in totaal 175 scholen in zestien Nederlandse gemeenten gaan in de week van 16 tot en met 21 maart de straat op om zwerfafval op te ruimen. De actie wordt gehouden in het kader van de landelijke actieweek Nederland Schoon en is een initiatief van ROVA en Landstede. Ook scholen in Dalfsen, Olst-Wijhe, Raalte en Zwolle doen mee met de actie tegen zwerfvuil.

Initiatiefnemer Wolter van Hasselt heeft het afgelopen jaar contact gezocht met ROVA en Landstede en gevraagd of zij de actie willen ondersteunen. Landstede zag mogelijkheden om studenten in te zetten bij de voorbereiding en begeleiding van de actie. Zo zullen studenten op een aantal basisscholen lessen verzorgen over zwerfafval en zullen zij leerlingen begeleiden bij het inzamelen ervan. Voor ROVA geldt dat zij jaarlijks al een schoonmaakactie houdt met inzet van basisschoolleerlingen. Al deze losse dagen zijn nu aan elkaar gekoppeld, zodat er één dekkende actie in het hele ROVA-werkgebied uitgevoerd kan worden, onder de naam Natuurlijk Schoon.

De Stichting Nederland Schoon gaat alle scholen verder voorzien van lespakketten. Naast scholen is er ook samenwerking gezocht met natuur- en milieuorganisaties, zoals Landschap Overijssel, het Gelders Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Natuur en Milieu Overijssel. Zij helpen tijdens deze actieweek mee met de schoonmaakacties door de inzet van medewerkers en vrijwilligers. Op de website staging2.natuurlijkschoon.nu kunnen leerlingen van de scholen en andere belangstellenden meer informatie over deze actie vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.