ledenactie en activiteiten in boekenweek

Traditiegetrouw zet de Bibliotheek Raalte haar beste beentje voor in de Boekenweek. “Ook dit jaar hebben we weer een ledenactie en allerlei activiteiten”, vertelt Gerda Westinga van de bieb.

De 74ste Boekenweek wordt landelijk gehouden van 11 tot en met 21 maart. Het thema van de Boekenweek is dit jaar TJIELP TJIELP – De literaire zoo. Centraal staat het dier in de letteren. Het motto TJIELP TJIELP is ontleend aan ‘De mus’ (1954), een gedicht van Jan Hanlo. Hij is één van de vele literaire schrijvers die een gedicht of een verhaal hebben gewijd aan het dier.

Als je tijdens de Boekenweek lid wordt van welke bibliotheek dan ook, krijg je drie cadeaus. Allereerst het Boekenweekgeschenk, dat is geschreven door Tim Krabbé. Daarnaast krijg je een boekenbon ter waarde van 5 euro. En je mag op zondag 15 maart, op vertoon van je Boekenweekgeschenk, vrij reizen met de NS. De Bibliotheek Raalte doet daar nog een schepje bovenop om zoveel mogelijk leden te werven.

Westinga: “Ieder jaar blijkt dat de ledenactie tijdens de Boekenweek veel mensen attendeert op de voordelen van de bibliotheek. En we maken het nu nog aantrekkelijker om lid te worden. We versoepelen onze leenregels per 1 maart.” Er komt namelijk één basisabonnement van 28,50 euro (is nu 26,50 euro) met verbeterde voorwaarden. In plaats van acht, mag je straks tien boeken of andere materialen lenen. Het maakt niet uit of dit tien romans, tijdschriften of DVD’s zijn. Daarnaast wordt er geen leengeld meer berekend voor DVD’s, CD’s en CD-roms!

Tot slot kun je tijdens de actieperiode bij de bieb in Raalte kortingskaarten krijgen voor de dierentuin. Leen een boek tijdens de Boekenweek en je krijgt 25 procent korting voor maximaal vier personen op een bezoek aan de dierentuin. Deze kortingsactie geldt van woensdag 11 tot en met zaterdag 21 maart. Vraag bij de balie om de kortingsbon. Kijk voor het activiteitenprogramma tijdens de Boekenweek in Raalte op staging2.bibliotheekraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.