komst gamma in raalte stukje dichterbij

De komst van een Gamma in Raalte is weer een stukje dichterbij. Het college van burgemeester en wethouders heeft een verklaring van geen bezwaar aangevraagd bij Gedeputeerde Staten van Overijssel voor de bouw van een Gamma op het al jaren braakliggende perceel op de hoek Almelosestraat-Tjalkstraat.

Daarmee geeft het college aan mee te willen werken aan de benodigde vrijstelling van het bestemmingsplan en verstrekking van een bouwvergunning. Tot teleurstelling van de buurtbewoners Kers en Wind, die gezamenlijk een bezwaarschrift hebben ingediend tegen het bouwplan. De omwonenden vrezen door de komst van de Gamma onder andere voor waardevermindering van hun woningen, toename van geluidsoverlast door de verkeersdruk en vermindering van het woongenot.

Naast het bezwaarschrift van de buurtbewoners heeft ook het advocatenkantoor CMS Derks Star Busmann, namens Wilfried Akkersdijk en Ton Groot Beumer van Formido Raalte, een zienswijze ingediend. De heren van de Formido hebben geen bezwaar tegen de bouw van een Gamma op de genoemde locatie, maar willen wel graag de garantie dat de Karwei aan de Acacialaan in Raalte wordt gesloten en opgeheven zodra de nieuwe Gamma wordt geopend. Met andere woorden: Intergamma (moedermaatschappij van Gamma én Karwei in Nederland) vervangt de Karwei in Raalte voor een nieuw te bouwen Gamma.

Het Raalter college geeft echter aan dat zij daar geen inspraak op heeft. De bouwaanvraag voor een nieuwe Gamma staat geheel los van het eventueel sluiten van de Karwei. De Formido krijgt de geëiste garantie dan ook niet van de gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.