knokken in de discotheek mooi man

Commentaar – Was het verbazing die bij ons opkwam bij het lezen van al die reacties op een bericht over een knokpartij bij Zaal Dijk? Of was het dat ‘o ja’-gevoel van dat kennen we nog wel van vroeger?

Verbazing over de reacties op een knokpartij. Er wordt er eentje in elkaar getimmerd in of bij Zaal Dijk in Lemele en je ziet aan de reacties de ruzie zo weer opnieuw ontstaan. Verbaal slaan de mensen die reageren elkaar zo weer voor de bek. Omdat ze een opmerking niet bevalt. Omdat iemand uit Raalte komt. Of omdat iemand zegt tegen een ander dat ie uit Raalte komt. Bwam. Klap voor je bek.

Als ouder maak je je dan zorgen. Is het wel verstandig mijn kind naar die disco te sturen? Komt het allemaal wel goed met die discobus? En voorzichtig vraag je op zondag (ergens in de middag, want de ochtend is voor uitslapen) hoe de sfeer in de bus was. “Och, niks aan de had. Is altijd wel gezellig.” Maar even later krijg je de politieberichten onder ogen en dan toch weer die ruzies. “Ja, er is altijd wel ergens iets aan de hand. Maar daar merk je niks van.”

Het ’o ja’-gevoel steekt dan de kop op. Vroeger had je de disco wat dichter bij huis. En het was allemaal wat kleinschaliger. De Leeren Lampe was een grote jongen. Maar verder had je overal in Salland min of meer kleinere gelegenheden. White Devil in Heino, Horsthuis in Broekland, Kabaal in Haarle, Trefpunt in Heeten. Dat was heus niet allemaal bedoeld voor de jongere jongeren. Daar kon je goed terecht als je al lang en breed je rijbewijs op zak had. Discobussen waren dus niet nodig. Je kon voor je eigen vervoer zorgen.

De discogangers van toen zijn de papa’s en mama’s van nu. En zo weinig ze zich toen bekommerden om de risico’s van het uitgaan, zo zorgelijk volgen ze nu de politieberichtgeving vanuit de discogebieden van ver weg. Hard aanpakken die relschoppers? Controleurs mee op de bus? Zero-tolerance beleid? Of zal het allemaal wel los lopen en zijn die vechtpartijtjes maar een heel miniem onderdeel van een overigens hartstikke leuk en bruisend uitgaansleven? Het is vast dat laatste.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.