kerken toegevoegd aan monumentenlijst

De gereformeerde kerk in Lemelerveld is toegevoegd aan de lijst van beschermde objecten met bijzondere architectonische of cultuur historische waarde. Ook de gereformeerde kerk in Nieuwleusen en de rooms-katholieke kerk in Dalfsen zijn opgenomen op de gemeentelijke monumentenlijst van Dalfsen, zo meldt de Stentor. Het zijn voorlopig de laatste toevoegingen, waarmee het totaal op 46 beschermde gebouwen komt.

De historische kerk in Dalfsen stond drie jaar terug nog op de nominatie om gesloopt te worden. Door toevoeging aan de gemeentelijke monumentenlijst kan de betreffende parochie nu een subsidie van maximaal 40.000 euro tegemoet zien. De kerk staat nu voor een grondige renovatie waar bijna vier ton mee gemoeid is. Het lekkende dak moet gerenoveerd worden en de elektrische installatie en de veiligheidsvoorzieningen moeten aan de huidige eisen worden aangepast. Ook moeten de asbest leien in het dak worden vervangen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.