jos freriks nieuwe prins middelsloekers

Jos Freriks is de nieuwe carnavalsprins van de Middelsloekers uit Middel. Zondagmiddag werd hij bij het Middelpunt, voorafgaand aan een groot feest, als Prins Jos de Eerste aan het publiek gepresenteerd als opvolger van Tonie Spekschate. Jos is in zijn dagelijks leven boer en maakte zijn entree op een met hooibalen volgepakte platte wagen, voortgetrokken door een tractor. Nadat zijn masker was verwijderd kreeg hij de cape, de steek en de andere toebehoren overhandigd door de oude prins.

Carnaval in Middel begon ooit als een grap en is dat nog steeds, maar die grap neemt wel met het jaar grotere vormen aan. Was carnaval in het Middelpunt vroeger de enige activiteit, inmiddels zijn de prins en zijn Raad van Elf ook gedurende carnaval actief. “Dit weekend gaan we naar feesten in Broekland en Boerhaar”, vertelt Rob Schotman, woordvoerder van de Middelsloekers. “De verenigingen daar komen ook bij ons, dus dan moet je ook wat terugdoen. Maar drukker moet het ook niet worden, want anders kunnen we niet eens een prins vinden. Het is één middagje knallen, daarna twee bezoeken en daar zal het wel bij blijven.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.