johan wind prijs voor stichting havonos

Stichting Havonos heeft de Johan Wind Prijs gewonnen. Het bijbehorende geldbedrag van 5.000 euro gaat de stichting gebruiken voor hulpverlening aan de Tamil-bevolking in Sri Lanka. Hart voor Noo(r)d Oost Sri Lanka, zoals de volledige naam van de stichting luidt, is begin 2005 opgericht na de tsunami en richt zich specifiek op het noorden en oosten van Sri Lanka, omdat er niet of nauwelijks hulp wordt geboden en het een vergeten gebied lijkt.

De Johan Wind Prijs is in 2004 ingesteld ter gelegenheid van het afscheid van Johan Wind als directeur van het speciaal primair onderwijs in Raalte. De prijs is bestemd voor personen, groepen of instellingen die zich in bijzondere mate inzetten voor de ontwikkeling van onderwijs en zorg voor kinderen in kwetsbare of achterstandssituaties. Het geld, dat beschikbaar wordt gesteld door scholengemeenschap SCOS, moet gebruikt worden voor het ondersteunen en stimuleren van bestaande of voorgenomen projecten of initiatieven, en is dus niet een persoonlijke beloning.

De Raalter stichting Havonos wil het bedrag gebruiken voor het inrichten van klaslokalen en voor leer-en lesmaterialen van de gemengde school in het dorpje Nilaveli in het noordoosten van Sri Lanka. “Bij de tsunami van december 2004 zijn twee leslokalen van die school vernield”, vertelt Sieni Schouten, die de Johan Wind Prijs namens Havonos in ontvangst nam. “Ook is er geen toiletruimte. De leerlingen gaan nu de bosjes in om hun behoefte te doen. Dat kan toch niet! We willen ook zorgen voor een toiletunit en watervoorziening.”

Voor het schoolproject denkt Havonos een totaal van 25.000 euro nodig te hebben. De stichting wil bij de school ook een soort podium en verharde sportvloer realiseren voor sport en culturele activiteiten. “Vooral tijdens de moesson is dat handig en hoeven de leerlingen niet met hun voeten in het water te sporten”, aldus Schouten. “Nu proberen ze zich te behelpen met zeilen en lappen, maar dat werkt echt niet.”

Havonos is met verschillende projecten bezig en kan alle hulp goed gebruiken. Giften zijn van harte welkom op bankrekening 12.06.18.923. Zie verder ook staging2.havonos.nl en deze projectsite.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.