jan smeekens superieur op nk supersprint

Een superieure Jan Smeekens heeft zaterdagavond in Enschede de Nederlandse titel op de Supersprint veroverd. De Raaltenaar was op IJsbaan Twente een klasse apart. De 22-jarige sprinter van de TVM-ploeg boekte vier afstandzeges en schaatste record na record. In het klassement eindigde de ‘Japanner uit Salland’ voor Michel Mulder en Jesper Hospes.

Het NK Supersprint is een toernooi over twee ritten van 100 meter en twee ritten van 300 meter. Voor Smeekens (al eens kampioen bij de junioren) was het zaterdag de eerste keer dat hij als senior deelnam aan dit NK. Een beter debuut had hij zich niet kunnen wensen met Nederlandse records op de 100 meter (9,69) en 300 meter (22,78). Het puntentotaal van 65.170 waarmee Smeekens zaterdag kampioen werd, is tevens een Nederlands record!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.