internetkiezen wel mooi maar betrouwbaar

Commentaar – Internet is een mooi interactief medium. Naast alle andere voordelen, kun je er ook heel geschikt mensen mobiliseren voor verkiezingen. Wie wordt de Raalter sporter van 2008? Wie was de zanger van de eeuw? Krijgen we genoeg handtekeningen bijeen om de Tweede Kamer te verplichten te debatteren over het afschaffen van vuurwerk in Nederland? En wie wordt dorpsdichter van Raalte?

Maar het heeft haken en ogen. Geen Stijl saboteert nog wel eens een verkiezing. Fortuyn wordt dan de man van de eeuw of juist niet, Hazes, zanger van de laatste honderd jaar, swaffelen het woord van 2008 en De Toppers gaan naar het songfestival.

Bij de Raalter dorpsdichter gaat het ook niet goed. De Stentor heeft de verkiezingen gekocht en dus kun je alleen via hun site stemmen. Wij zijn de beroerdsten niet, maar andersom zou de Stentor vermoedelijk weigeren de verkiezing te noemen als wíj die organiseerden. Volgens de Stentor bestaat Salland Centraal immers niet. Van een organisatie is het ook niet zo slim verkiezingen via één van de media te laten lopen. De kans dat de concurrent daar geen zin in heeft is nogal groot. Maar we hopen natuurlijk wel op een succes.

Bij de verkiezingen van de sporters van het jaar van de gemeente Raalte zijn weer drie andere dingen aan de hand. Ten eerste de nominatie: Je dingt mee naar de eretitel als je aangemeld bent. Jan Smeekens is niet aangemeld. Dit weekend werd hij derde van de wereld op de 500 meter schaatsen. Een heel bijzondere prestatie voor de Raaltenaar die zijn status van Nederlands kampioen op die afstand eind 2008 prolongeerde. Tweede is dat de verkiezing via een button op de site van de gemeente Raalte loopt. Op Salland Centraal staat die button nu ook, dus het bereik wordt al groter.

Tot slot kun je – vermoedelijk – tot in het oneindige stemmen op je kandidaten. Wij hebben twee keer vanaf hetzelfde mailadres meegedaan en volgens een retourmail zijn beide stemmen meegeteld. Wat je dan krijgt is dat degene met de fanatiekste fanclub wint. Daarom is ‘Huilen is voor jou te laat’ van Corry en de Rekels ook record nummer 1. Haar fanclub kocht 42 weken lang steeds massa’s singels.

logo

Een mening over dit onderwerp? We nodigen je uit te reageren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.